Udgivet i Gode artikler til familien

Få børnenes tænder til at holde hele livet - 5 gode råd til at indføre gode tandvaner tidligt i livet

Af Trækvogne.dk

Vi skal huske at passe godt på vores tænder. Vores tænder hjælper os med at spise og snakke, og når mælketænderne først er blevet erstattet, så har vi kun et sæt tænder resten af livet, og det er derfor vigtigt at passe på dem. Det første step når det gælder børn og deres tænder, er at lære dem hvor vigtigt det er at passe på sine tænder. Ligesom man skal passe på alt andet på kroppen. 

Jo hurtigere du indfører gode tandvaner jo bedre. Dårlig tandpleje kan både have konsekvenser her og nu men også senere i livet. Desværre springer alt for mange mennesker den nødvendige tandpleje over. Derfor får du her nogle gode råd, du bør sørge for bliver indført i dit barns tandpleje resten af livet.

Tandlægebesøg

Regelmæssige tandlægebesøg er vigtige - også selvom du måske ikke tror, at du har brug for det. Med et tandlægetjek får du tjekket om alt er som det skal være. Der kan nemlig skjule sig mange ting, som du måske ikke selv lægger mærke til. Det er individuelt, hvor ofte du bør gå til tandlægen, og oftest vil det være noget dig og din tandlæge aftaler sammen - alt efter dine tænders tilstand.

Hos tandbro.dk finder du en professionel tandlæge, der står klar til at tage imod dig med åbenhed og faglighed. Send dit barn til regelmæssige undersøgelser og lær dem, at det er noget, de skal blive ved med.

Børst tænder korrekt

De fleste af os børster tænder, men ikke alle gør det korrekt. Tænderne skal børstes i minimum 2 minutter. Du kan for eksempel give dit barn nogle sjove lege, til at beregne hvornår de to minutter er gået - eller for at gøre tiden lidt sjovere. Find for eksempel en sang de elsker, der varer i lidt over 2 minutter, som i kan sætte på hver gang, det er tid til tandbørstning.

På den måde ved de, at så længe sangen kører, så længe skal de børste tænder. Det kunne også være at synge alfabetet i hovedet x antal gange. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Lær også dit barn, at tandbørsten ikke skal frem og tilbage men i cirkler.

Gør tandtråd som en del af rutinen

Hvor tandbørstning måske bliver set som en selvfølge, så står det anderledes til med tandtråd. Men tandtråd er i den grad vigtigt. Det fjerner nemlig alt det, tandbørsten ikke kan tage inde mellem tænderne. Derfor er det vigtigt, at når dit barn når en vis alder, at det bliver en del af deres daglige rutine. Ser man det som en selvfølge til rutinen, så er det meget nemmere at huske resten af livet.

Begræns de søde sager

De fleste husker nok skiltet i tandlægen med forskellige madvarer og søde sager, der viser hvor mange sukkerknalder, de hver indeholder. Dette er fordi, at sukker er en kæmpe skadesfaktor for tænderne. Det er dermed ikke sagt, at dit barn ikke må spise sukker, men det ville være en god ide at indføre nogle alternativer til sukker - ikke mindst for tændernes skyld men også for den generelle sundhed.

Det kunne f.eks. være, at der en gang imellem blev serveret vinduer i stedet for vingummi og meget mere. Ofte ligger sukkerindtaget også i drikkelse - og derfor kan det være let at miste overblikket, over hvor meget sukker dit barn egentlig indtager. Dette gælder blandt andet juice og saftevand.

Historien om karius og baktus

De fleste af os husker måske historien om karius og baktus. Frygten for vi ikke fik børstet tænder, og de derfor ville komme og grave i vores tænder. Denne historie er en sjov lille fortælling, der muligvis vil få dine børn engagerede i deres tandpleje. Udover at være en sjov børnehistorie, så rummer den også noget sandhed om, hvor vigtigt det er at pleje og børste sine tænder.

Find det du mangler på trækvogne.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 317 produkter fra mere end 71 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 532 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-22 08:52:11.

5
Produkttyper
317
Produkter
39
Brands
71
Forhandlere
532
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.