Sådan kan dine klassiske møbler overleve med små børn i hjemmet - 5 tips til at beskytte dine møbler mod fedtede fingre, tusser og lign.

Du kan sagtens indrette dit hjem med flotte designermøbler, selvom der render små legeglade børn rundt. Mange mener at de pæne møbler ikke kan trives i en større børnefamilie, da der uundgåeligt kommer mange fedtfingre, madrester og måske endda tusstreger over det hele. 

Men dine klassiske møbler kan sagtens overleve med små børn i hjemmet. Vil du gerne vide mere om, hvordan du beskytter klassiske møbler, som for eksempel en lille Petra lænestol, fra fedtede børnefingre? Så læs med i denne artikel, hvor vi har samlet 5 gode tips til dig.

1. Imprægnering af dine møbler

Hvis du har møbler derhjemme med stofbetræk, så er det en god ide at imprægnere det. Imprægnering kan hjælpe til at vedligeholde dine yndlingsmøbler mod alt slags skidt og snavs. Du kan selv imprægnere dine møbler derhjemme via spray, som er hurtig og nem at anvende. Du sprayer blot et jævnt lag på tekstilet og lader det tørre i ca. 90 minutter, så er møblet imprægneret. 

Imprægnering varer ikke for evigt, så det er noget du jævnligt skal gøre igen og igen. Dog holder en imprægnering i en god håndfuld måneder, så du kan nøjes med at imprægnere dine tekstil møbler 2-3 gange om året. 

2. Vælg møbler med betræk

Møbler med betræk gør rengøringen en del nemmere. Nogle møbler kommer med et betræk, som kan tages af og sættes på igen med en lille lynlås. Hvis fedtfingrene skulle være kommet på sofaen eller stolene, så kræver det blot en hurtig maskinevask af betrækket, og så er det så godt som ny igen. Hvis der kun er tale om små pletter, så kan du sagtens klare rengøringen med en våd klud.

Hvis ikke du kan finde møbler med betræk, som du synes der flot ud, så kan du også købe tæpper eller puder, som kan lægges over møblet i stedet for. 

3. Køb møbler i mørkere farver

Vi kan lige så godt sige det som det er: hvide møbler overlever ikke længe. Selvom en hvid velour sofa ser elegant og indbydende ud, så kræver det ikke mange snaskede chipsefingre, før den mister din flotte glans. Især i et hjem med små børn, så står de hvide møbler ikke en chance.

Derfor er det en bedre ide at gå efter møbler, som har en mørkere farve. Farver som for eksempel sort, grå eller mørkeblå viser nemlig ikke lige så meget skidt og snavs - og skidtet kan man ikke undgå fuldstændig, når man bor med små børn. 

4. Rengør møblerne med vand og sæbe

Gør det til en vane, at give møblerne en tur ved den årlige forårsrengøring. Det behøver ikke tage mere end 5 minutter at vaske dine stofmøbler med en omgang vand og sæbe. Ved jævnligt at gøre møblerne rene, så sikrer du dig, at de holder sig pæne i længere tid. Hvis du har træmøbler, så kan du med fordel give dem en omgang eddike eller olie, som holder træet sundt og skinnende.

5. Hold maden ved spisebordet

Små børn og mad kan godt være en farlig kombination - især hvis maden bliver indtaget i de fine møbler inde i stuen. Sørg for at alle måltider og eventuelle snacks bliver indtaget på spisebordet eller ude i køkkenet, så undgår du spildeuheld. 

Fedtede finger og madrester er meget nemmere at tørre af et spisebord, end hvis de for eksempel ender mellem sofahynderne. Ikke nok med at du beskytter dine fine møbler mod snasket mad, så er det også en god vane for børnene at holde spiseriet ved spisebordet. 

Menu
Top