Våddragt, Uv-dragt eller badetøj? Hvad skal børnene have på i sydens sol

For de fleste af os i løbet af sommeren, byder det på charterferie med sol, strand, pool og alt hvad der ellers hører med. Man vil måske gerne komme hjem med en lækker kulør i huden, og lidt lysere hår. Det medfører at man er meget ude i solen. Men, det er nødvendigvis ikke så godt for børnene, der alligevel ikke går op i, om de bliver brune eller ej.

Derudover, hvis ikke man får smurt tilstrækkeligt med solcreme og ikke passer på, kan en hyggelig dag i solen, få en meget trist afslutning med grædende, solskoldede børn. Man kan måske blive nødt til at blive i skyggen dagene efter, hvilket ikke lige er det, man tager på charterrejse for.

Solcreme og badetøj

Solcreme fås i mange forskellige varianter. Der er både spray, creme, stifter og så videre. Nogle fås relativt billigt, mens andre er meget dyre. Typisk for de billige cremer er, at de ikke holder helt så længe, og nemmere går af i løbet af dagen. Især hvis store dele af dagen foregår i vand. Nogle af de dyrere cremer, kan holde stort set hele dagen, også i vand. Alligevel er det en god ide at smøre en ekstra gang.

Det er vigtigt at man sørger for at have den rigtige faktor af solcreme til sine børn, og at man får smurt alle steder, så man ikke efterlader pletter der kan blive røde. Man skal også sørge for at vælge solcreme til børn uden for mange kemikalier og tilsætningsstoffer.

Våddragt og uv-tøj.

Der er mange aspekter i forbindelse med påklædning af børn i solen, og det handler selvfølgelig om at passe så godt på de små som overhovedet muligt. Har man børn, som tåler solen rigtig godt, kan et godt lag solcreme og badebukser være helt fint til en dag på stranden.

Vil man være lidt ekstra forsigtig, kan det være en god ide at dække lidt mere hud, og så er en uv- eller våddragt en god løsning.  Nu til dags fås våddragter også med UV-beskyttelse, så man virkelig kan passe på, at éns børn ikke bliver solbrændt, og man kan gå glad i seng, velvidende at man atter kan være i solen igen dagene efter. Så slipper man også for et overforbrug af solcreme.

Der er også andre positive aspekter ved en våddragt. En våddragt er nemlig med til at holde på varmen, så dit barn ikke skal på kompromis med vandtemperaturen, og lysten til at lege og udforske i vandet. Så kan de nemlig lege i vandet hele dagen uden at fryse, og få lov til at være så store vandhunde som de lyster - særligt hvis man er i vandet hjemme i Danmark kan det være en stor fordel.

Måden det fungerer på, er at der kommer et lille lag vand under dragten, som varmes op af kropstemperaturen, så man holder sig varm. Dette gør også, i modsætning til en tørdragt, at man stadig mærker vandet på kroppen.

Er du nervøs for at børnene ikke vil i sådan en dragt, så sæt dig ned ved computeren og lad børnene vælge deres egen dragt, så det bliver lige så positivt for dem, som for dig som forælder. Hos Watery, har de et stort udvalg af bade- og våddragter til børn. Dragterne fås i mange forskellige varianter, farver og størrelser, så dine børn, uanset alder, kan slippe for kemikalierne i solcreme, og i stedet hoppe i en dragt med UV-beskyttelse.

Næsten alle dragter på siden er med UV-beskyttelse, og kan være med til at gøre både din og dine børns ferie endnu bedre, nemmere og sikrere end normalt.

Menu
Top