Udgivet i Gode artikler til familien

Sådan vælger du den rigtige seng til dit barn

Af Trækvogne.dk

Så er det blevet sengetid, og den lille skal puttes under dynen. Barnets første seng kan være et svært valg for forældrene, fordi det naturligvis skal være et trygt og rart sted for barnet at sove alene for første gang. Det er mange timer, man bruger om dagen i en seng, derfor er det vigtig at man vælger den helt rigtige. 

En god seng bygger et fundament for den gode nattesøvn. God nattesøvn for dit barn betyder også god nattesøvn for dig som forældre. 

I denne artikel får du en komplet guide til, hvordan du vælger den bedste seng til din lille guldklump. 

Tryghed skaber den gode nattesøvn

Sengen er ikke kun vigtig for os voksne, men også for vores børn. Sengen er et trygt fristed, hvor man skal have plads og ro til at slappe fuldkommen af. Derfor er det vigtig at skabe trygge omgivelser omkring barnets seng. Det kan for eksempel gøres med en behagelig madras, en god dyne, bløde puder og nogle puttedyr, som man kan sove med. 

Det skaber også ekstra tryghed, hvis barnets første seng har en lille ramme omkring sig. Det gør sengen lidt mere hyggelig og hule-agtig. Samtidig skaber det sikkerhed for barnet, hvis nu de skulle rulle lidt for tæt på kanten i søvne.

På https://boboonline.dk/shop/324-boernesenge/ kan du finde et stort udvalg af alverdens smarte børnesenge både til de helt små og lidt større børn. Her finder du også de bedste priser, gode tilbud og fri fragt af din nye børneseng.

Overvej størrelsen på børnesengen

Til helt små børn er det en god ide at købe en seng, som passer til deres størrelse. En normal en-mands-seng eller dobbeltseng er alt for stor til et lille barn. Hvis barnet er tumling og skal sove i sin egen seng på sit eget værelse, så skal sengen passe til den lille barnekrop. 

De to mest almindelige størrelser på børnesenge er enten 70x160 eller 90x200. Dit valg kommer an på størrelsen af dit barn. Sengen skal helst ikke være for lille eller for stor. Det er ret ubehageligt, hvis man er et lille barn, og man ligger i en kæmpestor seng - det føles ihvertfald ikke særlig trygt! På den anden måde kan en alt for lille seng blive klaustrofobisk og ubehagelig at ligge i. 

Du kan med fordel vælge en seng, hvor du har mulighed for at justere længden. Det er også fordelagtigt, fordi børn vokser enormt hurtig, og pludselig kan de ikke strække benene i sengen længere.

Hvor høj skal sengen være?

Høje senge er rigtige gode, fordi de skaber mere plads på børneværelset. Nogle børn synes også det er hyggeligt at ligge og sove oppe under loftet. En høj seng giver også mulighed for at man kan bygge hule under den, hvilket de fleste børn er vilde med.

Lave eller mellemhøje senge kan også være super hyggelig at have stående, hvis man har lidt ekstra plads på værelset. De lavere senge kommer ofte med mange smarte muligheder med små forhæng, som kan skærme sengen og gøre den ekstra hyggelig.

Du skal være opmærksom på, at barnets alder har en betydning for, hvilken højde sengen skal have. Hvis barnet er under 4 år, så går det ikke med en halvhøj eller høj seng. Barnet skal nemlig have udviklet deres motoriske færdigheder, så de selv kan klatre op af trappen eller stigen til den høje seng.

Et alternativ er at lægge madrassen under køjesengen først, og så kan barnet efter noget tid øve sig i at klatre op i køjen. Når både du og den lille føler jeg trygge ved at klatre op ad stigen, så kan I rykke madrassen op i køjen.

Børnesenge i god kvalitet

Kvalitet har meget at sige, når man vælger en børneseng. Vores anbefaling er at lede efter børnesenge lavet i træ. Træ er et holdbart materiale, det ser ordentlig ud og så er det ofte også i god kvalitet. Samtidig er træmøbler også bæredygtige og miljørigtige. Hold øje med om træet er FSC mærket eller Svanemærket før du køber den. På den måde kan du gøre noget godt for både dit barn og miljøet på samme tid. 

Nogle træsenge er også justerbare, så de kan ændres både i længden og højden. På den måde kan de tilpasses til barnet, mens de vokser sig større. Det betyder også, at du ikke skal ud og købe nye senge hvert andet år, fordi barnet vokser ud af sin seng. Senge er ikke altid helt billige, så du gør dig selv en tjeneste ved at vælge en justerbar størrelse, så du ikke ender med at betale en bondegård for nye senge.

En farvet seng eller en seng med farver

Normalt køber man en ny seng i en neutral farve. Det behøver du naturligvis ikke, hvis du falder for en seng i lilla eller gul. Men små børn skifter hurtig mening, og selvom en blå seng er mega sej, når man er 5, så er den måske mindre sej, når man er 7. En neutral seng i hvid, grå eller sort giver også flere indretningsmuligheder, da de fleste ting på børneværelset kan matche med de neutrale farver. 

En anden måde, som du kan pynte sengen på, er ved at bruge en farverig dyne, mønstrede puder, forhæng eller andre hyggelige ting, der kan give lidt stemning og personlighed. Disse ting er nemmere og billigere at skifte ud og ændre undervejs, og så kan I beholde den samme seng.

Vælg en stabil seng

Som førnævnt så anbefaler vi, at du vælger en seng i træ frem for andre materialer. Ofte er træsenge også mere stabile og holder i længere tid. Det er nemlig vigtig, at børnesengen er stabil og kan holde til lidt af hvert.

Børn kan godt lide at lege i sengen, rokke frem og tilbage eller hoppe lidt rundt på madrassen. Derfor er det vigtig, at sengen ikke er i fare for at tippe over uanset, hvor meget leg og vildskab der foregår i den. Sørg for at vælge en børnesenge med brede og stabile ben, og med en sengekant som er skruet ordentlig fast.

En seng dit barn kan lide

Sidst, men absolut ikke mindst, så skal dit barn sove i en seng, som de selv holder af. Små børn har også holdninger, og hvis sengen ikke falder i deres smag, så gider de nok heller ikke sove i den. Det er vigtig at inkludere dine børn i beslutningen om, hvilken seng de skal have. 

Selvfølgelig er det dig som forældre, der skal tage den endelige beslutning, men det er en god ide også at tage den lille med ud på senge-shoppe-tur. Hvis dit barn også siger go for sengen, så er der større chance for, at de vil finde sig tilpas i den. 

For mange børn kan det være svært at sove alene på sit eget værelse for første gang, men du kan hjælpe processen lidt på vej ved at købe en seng, som de selv har sagt god for.

Find det du mangler på trækvogne.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 322 produkter fra mere end 73 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 542 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-19 09:06:53.

5
Produkttyper
322
Produkter
73
Forhandlere
542
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.