Med familien på ferie i campervan - 9 tips til at få den bedste tur

Campingferien har længe været et populært ferievalg blandt danskerne. Dét skyldes blandt andet, at du på en campingferie ofte er langt mere fleksibel, end når du for eksempel indlogerer dig på et hotel i én af de europæiske storbyer. Desuden giver en campingferie dig muligheden for at nyde naturen og tilmed holde udgifterne nogenlunde nede.

Planlægger du en snarlig tur i campervanen sammen med dine nærmeste? Vi giver dig 9 gode råd til din campingferie.

Vær i god tid

Som med de fleste andre former for ferier kræver campingferien, at du planlægger den i god tid. Årsagen er, at du på denne måde både slipper for stress op mod ferien og samtidig let kan sikre dig, at du og familien får mest muligt ud af jeres tur.

Minimer jeres udgifter

Ferier er ofte ikke ligefrem billige. Men da du på en campingferie både slipper for at skulle betale for flybilletter og hotel- eller hostelophold, er det faktisk relativt nemt at tage på campingferie uden at vælte familiebudgettet. Sørg for at lægge nogenlunde nøjagtige madplaner for alle feriens dage, og brug lidt tid på at finde en god campervan, der både er robust og billig.

Forbered jer på lidt af hvert

Uanset hvor meget du planlægger, vil der altid være nogle ting, du ikke kan værne dig imod. Dét gælder for eksempel afspærrede veje og utilregnelige vejrforhold. Lad det ikke ødelægge jeres ferie, hvis I løber ind i nogle udfordringer på turen. Husk, at ferien starter i bilen, og at I er der, for at nyde hinandens selskab.

Husk at tage højde for kæledyret

Det er ikke alle campingpladser, der tillader kæledyr. Hvis du og din familie har hund eller kat, skal I derfor huske på forhånd at undersøge, om dyret kan komme med.

Pak fornuftigt

Der er næsten ikke noget mere irriterende, end at blive fanget i en ordentlig byge uden regntøj på. Før I pakker til en campingferie, kan det være en god idé at udforme en detaljeret pakkeliste. Så er I sikre på, at I får det hele med.

Planlæg jeres dage

Måske har I fundet en campingplads med en spa, minigolf eller en god restaurant i nærheden. Hvis I gerne vil sikre jer, at I får tid til alle de oplevelser, I gerne vil have, bør I planlægge, hvordan I har tænkt jer at bruge jeres dage.

Hold luft i skemaet

Selvom planlægning er guld værd, bør I ikke forsøge at planlægge hver eneste feriedetalje. Hele pointen med en ferie er, at det giver jer mulighed for at komme lidt ned i gear og få ro på op til skolestart og til I voksne igen skal på arbejde. Hold derfor en smule luft i jeres skema på campingferien. Sådan gør I også plads til det uforudsete.

Hold børnene beskæftiget

Særligt børn i alderen mellem 5 og 10 har ofte uforholdsmæssig meget energi. Og campingferien kan godt gå hen og blive rigtig lang, hvis I ikke sørger for at holde børnene beskæftiget på ferien. Medbring alt hvad I kan finde på af tegnesager, bøger og bolde. Så er I sikre på, at børnene ikke begynder at kede sig for meget i de stunder, hvor resten af jer slapper af.

Nyd ferien

De fleste af os bruger en rigtig stor del af livet på at arbejde, gå i skole eller begge dele. Derfor er det vigtigt, at vi af og til også gør plads til afslapning. Gør dig selv en tjeneste og læg hverdagens tankemylder på hylden, når campervanen er pakket. Så forhøjer du chancen for at kunne nyde din ferie.

Menu
Top