Familieferie i Toscana - 5 tips til at få den bedste tur

Turen går til Toscana og du kan allerede godt begynde at pakke kufferten med badeshorts, vandrestøvler og hawaiiskjorten, for der er lagt i kakkelovnen til et brag af en tur. Hvis din rejsefeber skal kureres i den italienske region Toscana, så er dette artiklen for dig.

Vi har nemlig samlet de 6 bedste tips til dig, som vil have den mest brillante tur til Toscana. Læs mere om essensen af Italien, skønne seværdigheder, kulinariske skatte og meget mere her. 

Er du klar til din rejse? Tag et kig i denne artikel og få 6 gode råd med dig på turen.

1. Bestil din rejse til Toscana online

Det kræver ikke mere end en Google-billed-søgning af Toscana, og så er man allerede forelsket. Hvis du slet ikke kan vente med at komme afsted, så start med at finde rejser til Toscana online. Når du bestiller online så får du ofte de bedste deals og de bedste tilbud. Der er tonsvis af pakkeløsninger, hvor du kan få både fly og hotel oven i en samlet pakke til en god pris. Så er du ikke mere end et par klik væk fra din drømmerejse til det italienske paradis i Toscana regionen.

2. Få smagt på alt det gode fra regionen

Der er næppe nogen, som besøger Italien uden mindst at spise én pizza. Hvis du skal opleve Toscana, så er det er must, at du tager dig tid til at smage, hvad byen har at byde på. Toscana er nemlig en region, hvis byer bugner formidabel lækker mad, som du absolut ikke må gå glip af.

Foruden pizza og pasta-klassikeren, så må og skal du smage på de berømte oksesteaks, bønnegryder og panforte. I Toscanas hyggelige byer finder der er utal af restauranter med lækkerier på menuen. Kombineret med et glas vin i verdensklasse, så bliver det ikke bedre. 

3. Kom ud og oplev vinmarkerne

Regionen Toscana rummer alt det, som definerer Italien. Toscana er kendt for deres vine og betagende store vinmarker. Hvis du vil smage ordentlig vin tappet direkte fra dens kilde, så skal du tage ud på en af Toscanas smukke vinmarker. I sydøsten finder du for eksempel Chianti, Crete Sensei og Val d'Orcia som er smukke små landsbyer med nogle af de bedste vinmarker, hvor du kan smage på lokale vine fra Toscana. 

4. Besøg de historiske middelalderbyer

Hvis du er historisk interesseret, så er du kommet til det rette sted. Italien er et land fyldt med kultur og historiske monumenter fra det gamle Rom. Toscana er ingen undtagelse. Hvis du gerne vil se gamle bygninger, mamorkirker, klostre og mosaikker fra renæssancen, så kan du for eksempel tage til den gamle by Siena. Byen har stadig en næsten middelalderlig atmosfære med ældgamle bygninger helt tilbage fra det 13. århundrede. I byen er der den verdensberømte zebra-stribede domkirke med smukke marmorsøjler, hvilket er et must see, når du er i Toscana regionen. 

Andre lokationer som Lucca i den nordøstlige del af Toscana samt Cortona er også smukke bevarede middelalderbyer, som du bare må og skal se.

5. Rejs til en af Toscanas smukke bjerglandsbyer

Toscana er en region kendt for dens mange bjerge. Derfor er den også fyldt med masser af charmerende små bjergbyer, som alle sammen har deres egen unikke atmosfære. Det er et absolut must at gå på opdagelse i en af de søde små bjergbyer. Du kan for eksempel besøge bjergbyen Montepulciano, som er den højst beliggende landsby. Byen er kendt for dens middelalderlige udseende, smukke domkirke og gotisk inspirerede bygninger.

6. Gå ikke glip af Toscanas kyster

For det meste så er stranden en af de mest populære destinationer, når man tager på ferie i syden, men sådan er det faktisk ikke i Toscana regionen. Toscana er ikke som sådan kendt for deres strande, her er bjergbyerne de mest besøgte steder. Det betyder dog ikke, at du ikke kan finde lækre hvide sandstrande i Toscana.

Strandene er dog mindre besøge, og derfor også mindre turistede, så måske er du heldig og får du hele kystlinjen for dig selv. Du kan finde små skønne kystbyer, termalbade og flotte strande langs vandet i Toscana. Det er ikke alle strande, som er lige skønne, men hvis du er heldig kan du finde nogle gemte skatte ved kystlinjen. 

Menu
Top